Generating metadata is not working

#1
Hi all
Yesterday I made a .xml file and saved it in Libs for a custom gfx file while sandbox is running.But sandbox didn't make a metadata file for my xml file and assets browser didn't recognize it.I tried to generate repair metadata from asset browser but I didn't find it useful. Are there anyway to do this?
n10.png
n10.png (61.75 KiB) Viewed 253 times
n11.png
n11.png (85.6 KiB) Viewed 253 times
Please help me
Vishwajith Weerasinghe

Re: Generating metadata is not working

#2
Hi there,

Are you trying to create a UI using Flash?
Are you following a particular tutorial?

If you are trying to drop this into a level, or open it directly from the Asset Browser that will not work, there is no dedicated editor for the GFX files. for UI, you would specify the name of the GFX file and replace the extension with .ui for example, to project the UI onto a 3d surface.
Uniflare
CRYENGINE Community Coordinator
Here to help the community and social channels grow and thrive.

My personal belongings;
Beginner Guides | My GitHub | Splash Plugin

Re: Generating metadata is not working

#3
Hi there,

Are you trying to create a UI using Flash?
Are you following a particular tutorial?

If you are trying to drop this into a level, or open it directly from the Asset Browser that will not work, there is no dedicated editor for the GFX files. for UI, you would specify the name of the GFX file and replace the extension with .ui for example, to project the UI onto a 3d surface.
Hi,
Yes I just try to create a UI using flash according to tutorial of CRYENGINE youtube channel.Correct me if I wrong,every assets files needed a .cryassets metadata file and I think CE 5.5 makes them automatically when we copy assets to SDK folder when sandbox is opened.But few days ago the sandbox is stopped doing it against xml files I don;t know why.I dragged that xml file to rc compiler and it produced error report.
I actually checked in flowgraph UI:Display node->Elements option and my custom .gfx file but it doesn't show mine.
Is it essential a .cryasset files for xml files?
Should I reinstall it?
Thanks for your reply :P
Vishwajith Weerasinghe

Re: Generating metadata is not working

#4
Indeed that is strange that the cryasset file is not being generated for your xml file.

A little more information would help us look into this more thoroughly:
Can you provide the contents on your XML UI file?
Can you show your FlowGraph that you are using to test this?
Please let us know which tutorial you are using, a link would be great.
Did you follow the tutorial exactly, with no changes?
Have you created any custom action script or other elements in the flash scene?
Are you using Flash or a free alternative like Vectorian Giotto?

It seems like a lot of questions but the more you can tell us the better the answer and faster the solution.
Uniflare
CRYENGINE Community Coordinator
Here to help the community and social channels grow and thrive.

My personal belongings;
Beginner Guides | My GitHub | Splash Plugin

Re: Generating metadata is not working

#5
Indeed that is strange that the cryasset file is not being generated for your xml file.

A little more information would help us look into this more thoroughly:
Can you provide the contents on your XML UI file?
Can you show your FlowGraph that you are using to test this?
Please let us know which tutorial you are using, a link would be great.
Did you follow the tutorial exactly, with no changes?
Have you created any custom action script or other elements in the flash scene?
Are you using Flash or a free alternative like Vectorian Giotto?

It seems like a lot of questions but the more you can tell us the better the answer and faster the solution.
Hi,
Thanks for your reply.
This is the xml file which I used to make the UIelement
MenuTutorial.xml
(510 Bytes) Downloaded 3 times
This is the link which I tried
https://www.youtube.com/watch?v=krBrAGALIrU
That tutorial made with CE 5.2
I just use only Flash CS5 and I didn't make any action scripts.
I know sandbox built metadata for xml files because I have experienced with it before update CE 5.5 .And when saving an level it showed a notification box and showed "saving level" at the right corner.But now sandbox don't show it.
Hope any advices soon.
Thanks!
Vishwajith Weerasinghe

Re: Generating metadata is not working

#7
Ah that's great you managed to solve your issue.
Though it is interesting reinstalling the engine fixed the issue, perhaps some temporary/user data was lingering causing some issues.

The missing cryasset for the xml file should not be a problem.
Uniflare
CRYENGINE Community Coordinator
Here to help the community and social channels grow and thrive.

My personal belongings;
Beginner Guides | My GitHub | Splash Plugin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests