Page 6 of 7

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Sun Jul 22, 2018 3:00 am
by -vitorribeiro-
Some times at night. the stars have artifacts,
when I go to the envienvironment editor with the artifacts happening on the screen. if I turn on they go way. but it will be no stars on the screen anymore.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Fri Jul 27, 2018 1:55 pm
by igor_shepard
I have opened quite a lot issues on github about 5.5 preview5.
- DistanceClouds Shader broken
- ScreenSpaceShadows causing weird artifacts
- LinkToSkyColor does not work
- AffectVolumetricFog in lights does not work
- SpotLight shadows missing

Im using both GameSDK and sample projects with clean install.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Sat Jul 28, 2018 5:53 pm
by Hikigaya
Platform: Windows
Build: Shipped, not GitHub
Version: 5.5 Preview 5 - Build 298
Template used: First Person - C++

Component: Terrain
What i did:
I only used material when painting. I selected white.dds in the engine files in the texture section.

Issue:
- The whole terrain covers the painting settings of the previous terrain. E.g:
I created 1024x1024 terrain. I painted it all then converted it to 2048x2048 dimensions (Resize Terrain). I painted again. And after a while painted previous coordinates itself.

- I created the terrain layer named "Ground". In the texture section I choose which texture chose in the material. The texture I choose is painted transparently on the whole of the map. I changed this texture back to white.dds. I painted the terrain again. But it is painted itself again and again in different times with previous ground texture.

In summary, there are many painting problems related to the terrain system. Also available in version 5.5 preview 4. I'm painting, it's canceling. I give a color, it whitens itself. The texture file I do not use covers the whole of the map in a transparent way. The paints are painted in their old places again.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Sun Jul 29, 2018 8:01 am
by Hikigaya
- Sky always blurry. It's solving when I click on the sky material.
- The terrain LOD display is continuously distorted. It's getting late and some are getting lost sometimes. Its solving when the camera moves.
- When I paint the terrain, the image changes by itself. Especially when I do "Export to Engine" and close and re-open.
- Sometimes the level is not loaded. Sometimes it's too late.
- In general, terrain-related operations freeze the editor.
- The MaxViewLOD setting on the Vegetation Editor does not make any difference.
- When I closed the editor and opened it again, the tree group I selected on the Vegetation Editor (there was more than one tree model in it and I painted it) disappeared.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Thu Aug 02, 2018 7:00 pm
by Hikigaya
- Terrain texture details always disappearing after painting.
- TOD speed doesn't work if i set speed value to lower than 1(Example 0.9 doesn't work).
- TOD sun rotation unnatural. It starts in a region. It's turning 180 degrees. Before it comes to the end, it's sinking somewhere else when it approaches the end. Then sun is born again from another place. Soon afterwards, it will return to its original birth point and be born again.
- All vegetations disappeared after Vegetation Editor -> Tools -> Merge Vegetation Objects selection.
- Vegetation LOD and Distance Ratios doesn't work. No matter how many times I change value, there is no change in image and distance.
- Editor always minimized after all "Save" buttons.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Sun Aug 05, 2018 1:05 pm
by Hamedudk
After the software is executed, the message is wrong.

Code: Select all

[User Analytics] Setting CVar sys_UserAnalyticsCollect back to zero.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Mon Aug 06, 2018 3:53 pm
by Cry-Flare
Please make sure to check the build feedback guide in this subforum on how to appropriately present your bugs.
Most importantly we need reproducible steps to ensure we can effectively confirm the bug and work on a solution.

Thanks for taking the time to present your issues and helping to make CRYENGINE the best it can be!

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Thu Aug 16, 2018 7:53 am
by Hamedudk
Hi
Cryengine is unstable.
After a few minutes working with the editor or playing this message appears.
Image
cryengine heavier.
All CPU consumes.
Image

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Thu Aug 16, 2018 9:18 am
by personwithhat2
That looks like a GameSDK issue in particular. Perhaps some asset killing the level/sandbox/game.

Regular CE works just fine.

Hrm, try putting the log here or a link to a pastebin of said log. + system specs and what not.

Re: CRYENGINE 5.5 PREVIEW Collective Build Feedback Thread

Posted: Sat Aug 18, 2018 11:13 am
by Hamedudk
That looks like a GameSDK issue in particular. Perhaps some asset killing the level/sandbox/game.

Regular CE works just fine.

Hrm, try putting the log here or a link to a pastebin of said log. + system specs and what not.
It also has problem with template projects
I used CRYENGINE 5.5 PREVIEW 4.There was no such problem at all