Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#21
Title: [5.4 Preview Build 83] - Rain Entity and the Snow Entity and Generator Ripple Effect Water Entity
OS: Windows 10 - 64bit
Version Number: Exact version number: 5.4.0 Build 83

RAM : 16GB
GC : Nvidia GTX 760
Hard : 1 TB

Where are the Rain Entity and the Snow Entity???
Where is Generator Ripple Effect Water Entity??

How to make Rain Entity and the Snow Entity and Generator Ripple Effect Water Entity????



Image
Those Entities are GameSDK specific. Will be deprecated soon enough. Water Ripples can easily be created using Particles, same goes for Rain and Snow.

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#22
Title: [5.4 Preview Build 83] - LightenUp Project
OS: Windows 10 -64 Bit
Version Number: Exact version number: 5.4.0 Build 83

RAM : 16GB
GC : Nvidia GTX 760
Hard : 1 TB

what is it??

Image

Image
Before switching the project, make sure that you install the CryVersionSelector of the preview build. You can do this by following these instructions:
  1. Open the CRYENGINE 5.4 installation directory and navigate to Tools/CryVersionSelector.
  2. Press Shift and Right-click in the installation folder to select Open PowerShell Window here or Open Command Line Window here.
  3. Enter the command "cryselect.exe install" in the command line window or ".\cryselect.exe install" in PowerShell, and then press Enter.
If the issue persists make sure you have admin rights and the files are not marked as read-only.
If this doesn't solve it you can try running the switch command with admin rights. To do this you first have to open the console window as an admin by right-clicking on the Windows icon on your task bar, and selecting "Command Prompt (Admin)" (or PowerShell if that's there instead). Next run the command "{PathToYourPreviewEngine}/Tools/CryVersionSelector/cryselect.exe switch {PathToYourProject}/Game.cryproject". This should open the switch engine dialog from which you can select your engine.

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#23
Hello ahmad0karami,
When I want check Distace between two Entity (Schematyc) , I select two option (Rectangle yellow) , Send Signal Node, Engine Crash
thank you for your feedback on the preview-build. About your post "Title: [5.4 Preview Build 83] - Schematyc Editor" regarding the crash you are facing in Schematyc: Could you give more detailed steps about how to reproduce the crash please? In particular I would like to know how you added the DistanceFloat2-node to the Signal Graph.

Cheers
CryFel

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#24
Crash when generating Vegetation Billboards
  • OS: Windows 10
    Build: as shipped
    Version Number: 5.4.0 Build 83
Description:
The engine/editor crash as soon as we execute the ed_GenerateBillboardTextures console command while there are vegetation in the level

Steps to reproduce:
- Place a tree via the vegetation tool in a level
- Tick "Use sprite" in the vegetation object properties
- Run the console command ed_GenerateBillboardTextures

editor.log
<22:40:18> [CONSOLE] Executing console command 'ed_GenerateBillboardTextures'
<22:40:18> Generating billboards for objects/natural/trees/robinia/robinia_d_large.cgf
<22:40:18> Compile Illum@Common_ZPassPS(GL80400010)(RT2000000002040000)(PS) (70 instructions, 4 tempregs, 15/15 constants) ...
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(179,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(195,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(206,3-22): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(399,8-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(491,3-14): error X3018: invalid subscript 'GBufferB'
<22:40:18> [Warning] Couldn't compile HW shader 'Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)'
<22:40:18> Compile Illum@Common_ZPassPS(GL80400010)(RT2000200002000000)(PS) (0 instructions, 0 tempregs, 0/0 constants) ...
<22:40:18> Compile Vegetation@Common_ZPassPS(GL2400c00000)(RT2000000002040100)(PS) (45 instructions, 4 tempregs, 10/10 constants) ...
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(174,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(182,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(193,3-22): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(461,3-14): error X3018: invalid subscript 'GBufferB'
<22:40:18> [Warning] Couldn't compile HW shader 'Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)'
<22:40:18> Compile Vegetation@Common_ZPassPS(GL2400c00000)(RT2000200002000100)(PS) (0 instructions, 0 tempregs, 0/0 constants) ...
<22:40:18> [Assert] Shader reflection not initialized. If you get this on a CRenderPrimitive, please make sure the primitive has eFlags_ReflectShaderConstants and CRenderPrimitive::Compile() has been executed successfully (Condition: m_pShaderReflection)[line 328] [File=D:/jk/gamesdk_release/Code/CryEngine/RenderDll/XRenderD3D9/DeviceManager/DeviceObjectHelpers.cpp]
Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x0033:0x00007FFF5EDF7FAE
Exception Module: <Unknown>
Exception Name : EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION
Exception Description: Attempt to read from address 0x0000000000000000

The memory could not be "read"
Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x0033:0x00007FFF5EDF7FAE
Exception Module: <Unknown>
Exception Description: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION, Attempt to read from address 0x0000000000000000

The memory could not be "read"
Memory in use: 2512.0MB
Debug Status:
Out of Memory: 0
MainThread Id: 7180
RenderThread Id: 7180
[Crashed] Thread Id: 7180
[Crashed] ThreadName: Main

[Crashed] Call Stack: ["Main" [7180]]
Last edited by guillaume201 on Thu Aug 03, 2017 2:24 am, edited 1 time in total.

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#25
Crash when generating Vegetation Billboards
  • OS: Windows 10
    Build: as shipped
    Version Number: Exact version number: 5.4.0 Build 83
Description:
The engine/editor crash as soon as we execute the ed_GenerateBillboardTextures console command while there are vegetation in the level

Steps to reproduce:
- Place a tree via the vegetation tool in a level
- Tick "Use sprite" in the vegetation object properties
- Run the console command ed_GenerateBillboardTextures

editor.log
<22:40:18> [CONSOLE] Executing console command 'ed_GenerateBillboardTextures'
<22:40:18> Generating billboards for objects/natural/trees/robinia/robinia_d_large.cgf
<22:40:18> Compile Illum@Common_ZPassPS(GL80400010)(RT2000000002040000)(PS) (70 instructions, 4 tempregs, 15/15 constants) ...
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(179,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(195,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(206,3-22): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(399,8-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)(491,3-14): error X3018: invalid subscript 'GBufferB'
<22:40:18> [Warning] Couldn't compile HW shader 'Illum@Common_ZPassPS(80400010)(X1)'
<22:40:18> Compile Illum@Common_ZPassPS(GL80400010)(RT2000200002000000)(PS) (0 instructions, 0 tempregs, 0/0 constants) ...
<22:40:18> Compile Vegetation@Common_ZPassPS(GL2400c00000)(RT2000000002040100)(PS) (45 instructions, 4 tempregs, 10/10 constants) ...
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(174,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(182,3-56): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(193,3-22): warning X3206: implicit truncation of vector type
<22:40:18> [Error] E:\TW\tw_CEV\ce5-demo\Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)(461,3-14): error X3018: invalid subscript 'GBufferB'
<22:40:18> [Warning] Couldn't compile HW shader 'Vegetation@Common_ZPassPS(2400c00000)(X1)'
<22:40:18> Compile Vegetation@Common_ZPassPS(GL2400c00000)(RT2000200002000100)(PS) (0 instructions, 0 tempregs, 0/0 constants) ...
<22:40:18> [Assert] Shader reflection not initialized. If you get this on a CRenderPrimitive, please make sure the primitive has eFlags_ReflectShaderConstants and CRenderPrimitive::Compile() has been executed successfully (Condition: m_pShaderReflection)[line 328] [File=D:/jk/gamesdk_release/Code/CryEngine/RenderDll/XRenderD3D9/DeviceManager/DeviceObjectHelpers.cpp]
Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x0033:0x00007FFF5EDF7FAE
Exception Module: <Unknown>
Exception Name : EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION
Exception Description: Attempt to read from address 0x0000000000000000

The memory could not be "read"
Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x0033:0x00007FFF5EDF7FAE
Exception Module: <Unknown>
Exception Description: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION, Attempt to read from address 0x0000000000000000

The memory could not be "read"
Memory in use: 2512.0MB
Debug Status:
Out of Memory: 0
MainThread Id: 7180
RenderThread Id: 7180
[Crashed] Thread Id: 7180
[Crashed] ThreadName: Main

[Crashed] Call Stack: ["Main" [7180]]
Not sure whether this is a case, but I would thought that sprite has been deprecated and you supposed to use LODs right instead. At least I think I've seen it in docs somewhere. Perhaps ticking sprites causes the issue.
Edit: Yep, it's deprecated - Turns on / off the use of sprite rendering in the distance.
See docs here: http://docs.cryengine.com/display/CEMAN ... Parameters
GorbashGaming - Beginner Tutorials for CE https://www.youtube.com/channel/UCIjN10 ... Img/videos

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#26
I can't build solution for 5.4 preview 2. I am on Windows 10 with Visual Studio 2017 Community and I have absolutely no problem building solution in 5.3. My compilers are fine then. It calls on me saying that cxx_compiler is missing, but I can compile code in 5.3 easily. In 5.3 when this problem appeared I just downloaded Windows 10 SDKs and it helped, but with 5.4 this doesn't work. Take a look:
https://ibb.co/cfdFsF
Any ideas on how to fix that?
Cryengine tutorial videos on my Youtube channel! Check it out !
https://www.youtube.com/user/MusicForLifePL20

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#27
Not sure whether this is a case, but I would thought that sprite has been deprecated and you supposed to use LODs right instead. At least I think I've seen it in docs somewhere. Perhaps ticking sprites causes the issue.
Edit: Yep, it's deprecated - Turns on / off the use of sprite rendering in the distance.
See docs here: http://docs.cryengine.com/display/CEMAN ... Parameters
Yes it's deprecated, that's why I was eager to try the new Vegetation Billboard feature but I am getting a crash.
And now I haver another bug to report:


Skybox is distorted
  • OS: Windows 10
    Build: as shipped
    Version Number: Exact version number: 5.4.0 Build 83
Description:
The skybox are completely distorted in 5.4. Changing the values related to the sky box in the Level Settings panels have no effects.

Steps to reproduce:
- In the Level Settings panel, set a skybox material in the Sky Box section
- Look at the sky
Image

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#28
5.4 preview 2

[Environment Probe] - Bake problem/Others
  • OS: Windows 7 64bit
    Build: as shipped on github (CRYENGINE_prerelease_5.4.0.98_pc)
    Version Number: 5.4 Preview build 98
    Templates: Blank from engine folder
- Problem with Env.probe, reflective materials does not see indirect/ambient term that Env.probe bake for shadows, even after second generation of probe it does not fix( old engine workflow). Secons small problem with probe and its reflection - it has some noise, white spots around reflective balls in reflection when smoothness is less than 255( see picture below, second small ball) its old problem from 3.6, etc..

I have atach 2 images, first with just environment probe and what it bake and whats reflective materials see, second one with SVOGI was enabled and what Env.Probe bake and what see reflective materials. Problem with First one- reflective materials does not see indirect of objects that probe bake(Old workflow fix this by second generation of probe), problem with second one- reflective materials see indirect from objects, but does not see reflections in reflection, so the balls in reflection is just black..

-New level, 2 objects, for second one reflective material, reset TOD, angle for sun around 40, Environment probe
Image Image
As a workaround, you need 2 Env.probes, one for shadows, second for reflections..

[CVAR] - r_HDRDebug cvar does not work

it's important, fix please!


[SVOTI] - Use light probes/ modes1-2
  • OS: Windows 7 64bit
    Build: as shipped on github (CRYENGINE_prerelease_5.4.0.98_pc)
    Version Number: 5.4 Preview build 98
    Templates: Blank from engine folder

Use light probes checkbox in SVOTI properties does not work with modes 1-2, only with mode 0

[Material Editor] - Rename material
  • OS: Windows 7 64bit
    Build: as shipped on github (CRYENGINE_prerelease_5.4.0.98_pc)
    Version Number: 5.4 Preview build 98
    Templates: Blank from engine folder
Rename material option have a strange behaviour, instead of renaming, it is create new material with new name+Add this mat to asset browser, if you dont choose new mat for object that have this renamed mat before, object will loose their mat after save and reopen project+old mat stay in asset browser and material editor as garbage ..
Rename from asset browser did the same thing, but not create new mat in asset browser, instead it create new mat in Material editor and you must reapply new mat to object, after save and reopen, it will delete old mat from material editor himself ..

Also, it will be good to fix or add abillity for material creation option to create folders, because right now material editor does not see folder "Materials" that created in asset browser and dont have option to create this folder in material editor itself.. probably i can move asset later in asset browser, but still.. Right now only manual creation of folder "Materials" in your project make it visible inside Material editor when create new material

[CVAR/Toolbar ViewModes] - r_DebugGbuffer modes problem
  • OS: Windows 7 64bit
    Build: as shipped on github (CRYENGINE_prerelease_5.4.0.98_pc)
    Version Number: 5.4 Preview build 98
    Templates: Blank from engine folder
View modes still have some artifacts..
Image Image Image

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#29
Hello ahmad0karami,
When I want check Distace between two Entity (Schematyc) , I select two option (Rectangle yellow) , Send Signal Node, Engine Crash
thank you for your feedback on the preview-build. About your post "Title: [5.4 Preview Build 83] - Schematyc Editor" regarding the crash you are facing in Schematyc: Could you give more detailed steps about how to reproduce the crash please? In particular I would like to know how you added the DistanceFloat2-node to the Signal Graph.

Cheers
CryFel
Hi I'm sorry for delay , well , done , ( Send Signal Node ) , crashed 5.4 Preview Build 83 / I used one Schematyc Library (for make a signal node publicly) for connection between distance two schematyc Object , please see yellow rectangle in the previous page when , I select "Broadcast To All Object" option Or "Send To Self" option , 5.4 Preview Build 83 Crashed :-(
C++ Programmer
https://www.youtube.com/AhmadKarami

Re: CRYENGINE 5.4 PREVIEW dedicated Feedback Thread

#30
Title: Generating solution
  • OS: Windows 10
    Build: 5.4 preview from github
    Version Number: 5.4 Preview 2 build 98
Unable to generate solution. Don't know if there are any missing sdks or what. Installed windows 7, 8.1 and 10 SDKs, Visual studio 2017 (latest), CMake 3.9.0.
5.3 compiles fine. 5.4 can't find compiler for some reason

That's screen :
https://ibb.co/cfdFsF
CMakeError.log
http://textuploader.com/dox6e
Cryengine tutorial videos on my Youtube channel! Check it out !
https://www.youtube.com/user/MusicForLifePL20

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest