Page 1 of 1

HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Wed Jan 16, 2019 6:47 am
by Victal
My model is a steel gate with parts of transparency in it. There's no opacity slot in the ilum shader option so I'm forced to use vegetation. Adjusting the alpha test slider presents an ugly result regardless of the number. Either it's completely opaque or it has parts of the model's edges chipped away. Using the same opacity map in 3ds max gives me a perfect result, however that same map in cryengine looks like shit. Thanks for your help.

Re: HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Wed Jan 16, 2019 10:41 am
by quasarwei
Use the ilum shader instead. The opacity map should be in the alpha channel of the diffuse texture.

Re: HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Wed Jan 16, 2019 10:52 pm
by Victal
Use the ilum shader instead. The opacity map should be in the alpha channel of the diffuse texture.
I have it in the difuse, where do I now activate the opacity effect to make my texture transparent?

Re: HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Thu Jan 17, 2019 7:55 am
by bowlmaster
Use the ilum shader instead. The opacity map should be in the alpha channel of the diffuse texture.
I have it in the difuse, where do I now activate the opacity effect to make my texture transparent?
Set Opacity to 99

Re: HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Thu Jan 17, 2019 9:14 pm
by Victal
Use the ilum shader instead. The opacity map should be in the alpha channel of the diffuse texture.
I have it in the difuse, where do I now activate the opacity effect to make my texture transparent?
Set Opacity to 99
I will try this, thanks a lot Ace.

Re: HELP I can't get my opacity maps to look right

Posted: Fri Jan 18, 2019 9:01 am
by Victal
Thanks a lot. The alpha test needed to be set to .99