Page 1 of 1

Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 11:53 am
by Zbot
Hello everyone, i have some problems with engine start, it wont launch. Maybe i do something wrong?
Image
In log it says
<14:24:52> Direct3D driver is creating...
<14:24:52> Crytek Direct3D driver version 3.00 (Dec 6 2019 <12:50:43>)
<14:24:52> Creating window called 'My Project' (32x32)
<14:24:53> [Error] DeviceInfo::CreateDevice() failed
<14:24:53> [Error] Rendering device creation failed!
But crаshes. Why 32x32? Why crаsh? Maybe it went wrong because of dependencies, at panels with "sdk" and "tools and plugins" at many items it says "install", not "installed". Even if it really installed, of course. I tries 5.0 version of engine, it not crаshes, but launch takes eternity.
I have 8 core amd cpu, 4gb 1050 and 10gb ram, it enough for many purposes, i think, it must be enough even for cryengine.
In this thread viewtopic.php?f=9&t=11047&p=24755&hilit ... led#p24755 i found another CryRenderD3D11.dll from 5.5 engine. But it cant get any worse. With this dll in logs are another errors.
<14:43:45> - Feature level: D3D 11_0 (SM 5.0)
<14:43:45> - Displays connected: yes
<14:43:45> - Suitable rendering device: yes
<14:43:45> Loading Module CryRenderD3D11.dll...
<14:43:46> Failed to get module info for 0x373dbe8, last error: 126
<14:43:46> Failed to get module info for 0x30d838, last error: 126
<14:43:46> Failed to get module info for 0x50, last error: 126
<14:43:46> Failed to get module info for 0x30d440, last error: 126
I don't found any solution and another ways to solve this problem.
Sorry for language, it far from good.

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 2:15 pm
by Alekseiv
Hi,
is this a project based on a template which was started before 5.6.5 ?
If it is based on a template, we would recommend you take the similar project file (cryproject) from the new version and put this into your project.
If your project already has significant modifications, it would be best to right click on the project file and select "Generate Solution".

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 2:34 pm
by Zbot
This is empty projects, created just right now. At first i tried third person shooter cpp template, after that just blank cpp project. It don't want to launch.

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 2:46 pm
by Alekseiv
Do not use the Dll files from previous versions with the latest.
I would recommend that you first uninstall and reinstall the latest engine and make sure that all the dependencies are verified.

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 3:08 pm
by Zbot
I tried old dll because engine is not launches. After that i clicked "validate installation", launcher download something about 300mb. And project again not launched.
I tried deleting engine and reinstall. And tried to separate download 5.0 version with separate project. No results.
How i can validate dependencies? Tab "Ide and compiler" has green check mark, but "Sdk and dependencies" has not any marks. I already installed fbx sdk, but launcher prompts "Install". Same with "CryToolsInstaller".

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 3:14 pm
by Alekseiv
In this case it would be best to uninstall the engine, uninstall the launcher and reinstall everything again.

Re: Engine not starting?

Posted: Wed Jan 08, 2020 3:52 pm
by Zbot
Did not help, the same result.

Re: Engine not starting?

Posted: Fri Jan 17, 2020 4:30 pm
by Cry-Flare
If you are using the engine provided by the CRYENGINE Launcher, you need not worry about SDKs in the dependencies. These are for compiling the engine yourself from source code.
Once you have downloaded and installed CRYENGINE 5.6.5, please create a new project and let us know if this new project launches correctly.

When migrating projects from older versions of the engine, it is best to create a new project using the same template, then copying your assets into the new project from the old one. This way you still have your old project in case of issues.