Page 1 of 2

Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Mon Feb 19, 2018 11:00 pm
by JLEGO
Hey i just recently started using Bcry exporter and i can get my models to show up in Cryengine, but the materials i put
on them are Not showing up..
instead of a tree being green (original color) it is RED when i bring it into cryengine.

i already tried to find the "do material convention" button, but it's not showing up as it did in Cryblend.

can someone please help?

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 5:36 am
by lavizh
Check the material path inside the mat files if its correct. Its probably not.

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 6:37 am
by hypercardioid
Hard to say without see anything , you can send me your blend file I will take a look at it

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 6:45 pm
by JLEGO
ok i will send you the blender file.

it's just a test to see if i can get the materials to show up, so sorry about the bad art;)

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 6:49 pm
by JLEGO
Hard to say without see anything , you can send me your blend file I will take a look at it
I'm sorry, how do i send a blender file?

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 8:07 pm
by hypercardioid
Here you can share it: http://pasteall.org/blend/

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 8:14 pm
by JLEGO

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Tue Feb 20, 2018 8:24 pm
by JLEGO
Here you can share it: http://pasteall.org/blend/

i went into my shared project (to test if everything worked)
and i can't find the materials in the project.;(
they seem to be gone although they are still on the object..

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Wed Feb 21, 2018 12:06 pm
by hypercardioid
well I took a look and there are few problem with your mesh:

- Meshes need to have all Object transform applied, in your case there was a little location not been applied
- There is 3 materials in your mesh but only 2 have vertex assigned
- Your mesh have no UV map, you need to unwrap it
- Materials need textures (at least a diffuse)
- You should not use the main mesh as a proxy for collisions

Re: Bcry exporter my materials aren't showing up in Cryengine.

Posted: Wed Feb 21, 2018 4:07 pm
by JLEGO
well I took a look and there are few problem with your mesh:

- Meshes need to have all Object transform applied, in your case there was a little location not been applied
- There is 3 materials in your mesh but only 2 have vertex assigned
- Your mesh have no UV map, you need to unwrap it
- Materials need textures (at least a diffuse)
- You should not use the main mesh as a proxy for collisions
1-I thought i did "Apply all transforms" (if that is the correct button to press. but i'll try again.
2-Vertex assigned is just assigning a place for the material to go on, right?
3-I'll look up how to unwrap the mesh;)
4-ok i'll fix that.
5-I don't exactly know what you mean by this step..

thanks a bunch! i literally could not find anything on this subject