Page 1 of 2

Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 7:21 am
by insaneman12
I made a test menu with a couple of text fields to input name of player and level and three buttons for skill level. I used Vectorian Giotto and Flash Develop to make the ui. When I test the ui out of flash develop I can type into the fields just fine. In cryengine I only get the cursor flashing but I can not type anything. What am I overlooking?
Capture.JPG
Capture.JPG (72.72 KiB) Viewed 3634 times

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 8:56 am
by asfor
it's ok , this is a problem with the engine itself from a long time !!!

test it in Game mode not in the editor !

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 9:09 am
by insaneman12
Thank you I was able to type once in game. I wonder why it wont work in editor.

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 10:47 am
by manuk
it's ok , this is a problem with the engine itself from a long time !!!

test it in Game mode not in the editor !
this is not a bug or a problem, this feature working only "in game mode" ( like some other features )

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 11:07 am
by lavizh
Its meant to work in game. That is where your game is. And that is where you test things. Not in the Editor.

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 4:27 pm
by Creating1
make sure your working with Actionscript 2

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 4:52 pm
by insaneman12
I am working with as2. The problem is I had to launch the game for it to work not test it in editors game mode. I thought that was the reason for the game mode in the editor was to test without launching the game, then do the final test by launching the game. Is there a list of features that will not work in the editors game mode or should I test everything by launching the game?

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 5:09 pm
by lavizh
All testing are done in pure game mode. I.e the game launcher. Only time i use the ctrl+g in editor test is for level design or to jump fast in to check some things. Nothing more.

All UI (flash stuff etc...). Gameplay related things. Saving / loading etc... are always done in pure game mode.

Re: Text Field

Posted: Tue Apr 25, 2017 5:33 pm
by insaneman12
Thank you lavizh and everyone else. It explains a lot of the other problems I have been having with my ui.

Re: Text Field

Posted: Thu Apr 27, 2017 3:46 pm
by Creating1
You can use UI emualater to check UI's are working and to check nodes are firing correctly.
But as said above always test in launcher.
You could make your own debug system in flowgraph to say what has been triggered a simple debug:display text would do for basic.