Page 1 of 1

Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 12:26 pm
by AlexD88
I can't deploy a needed sound effect. I want to make dynamic fade effect for my ent_sound. It means that sound must be fully faded, but sound volume must be changed dynamically at all time when player reachs the shape border. Otherwise sound fade must be dissapear step by step when player reaches to the sound_ent from shapes' border. I can't do it with default audio cases.

When I used AudioAreaAmbience, it worked with shape, and I heard that sound stopped when player reached this border. No fade, no dynamically volumechange of this sound. Simply stop. Fade works only on big distances in your engine..

Re: Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 12:34 pm
by cry-thomas
Hi,
Can you clarify following things for us?
1. Which engine build are you using?
2. Which game project are you using? (custom, GameSDK, FP, TP and so on)
2. Which audio middleware are you using?

Re: Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 12:36 pm
by AlexD88
Hi,
Can you clarify following things for us?
1. Which engine build are you using?
2. Which game project are you using? (custom, GameSDK, FP, TP and so on)
2. Which audio middleware are you using?
164
GameSDK
?not understand, I use default settings

Re: Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 1:08 pm
by cry-thomas
I'm assuming SDL_mixer as it's the default audio renderer the engine initializes with.
I recorded a video a while ago that shows the process of how to achieve the blending effect with the limited capabilities of SDL_mixer.



Let me know if things are still unclear.

Re: Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 1:14 pm
by AlexD88
Good. Very usefull. Thanks a lot. It works :!: , I did same as you showed

U used wwise but audio panel was showed as sdlmixer. My audio panel shown as wwise if I tried to change to ImplWwise
and I can't hear my custom sounds wich saved in ogg formats.. Is this helps to me (http://docs.cryengine.com/display/CEMAN ... +CRYENGINE)???

Re: Have a problem with fade effect in Ambients

Posted: Tue Jan 09, 2018 6:55 pm
by cry-thomas
Correct, the video showed the setup using SDL_mixer. Here is another one in which I used Wwise for the same thing.



If you prefer to use Wwise then yes the link that you posted will help you get started. For Wwise specific tutorials we recommend to visit their respective website here.
https://www.audiokinetic.com/resources/videos/